Meny Lukk

Framlegg om hamneanlegg

Hr. R. Aarflot

Idet jeg hoslagt sender Dem Specialudskrift af No. 8 i Kommunemøde af 14de dennes angaaende Forslag til Havneanlæg her i Distriktet, skal jeg med det samme oplyse, at der ved Vatøen er to smaa Havne, der muligens med smaa Omkostninger kan udbedres, og man har derfor troet at burde paapege dem. Iøvrigt er det min Formening, at de større Havneanlæg bør lægges saa nær Fiskebankerne som muligt, saaledes har der af Snørefiskere fra Vartdal og Hareide ofte været paapeget Erknø som et bekvemt Sted for Havn for dem, som nødes til at ligge borte fra sit Hjem. I saa Fald vilde Græsøen komme i Betragtning, forsaavidt at der kan bygges Havn med nogenlunde rimelige Omkostninger.

Osnes 16de Juli 1877

Venligst

Johannes P. Scheide

Voldingen Rasmus R. Aarflot (1829-1888) var i 1877 medlem av den statlege hamnearbeidskommisjonen. Scheide var ordførar i Ulstein heradsstyre. Fyrstnemnde hadde oppmoda heradsstyret om å kome med ei utsegn til kommisjonen vedkomande utbygging av hamner.

Øya Erkna ligg ei 5 kilometer vest for Vigra. Her vart bygt fyr i 1870. Underskrivne M I Sætre er nok berre ein av eit fåtal vartdalingar som har vore i land på Erkna. I dag er øya fuglefreda i månadene mai, juni, juli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *