Meny Lukk

Et naturfænomen ved gården Årskog

Et naturfænomen, der hidtil ikke ikke har vært offentlig omtalt, findes efter bygdefolkenes beretning ved gården Årskog på Vartdalsstranden. – Fra fjeldvæggen på sydvestsiden næsten ved den øverste kant af fjeldet, spruter nemlig af og til ud noget, som ligner damp eller fint vandstøv. Foran hver udstødning høres et smeld som et geværskud, der enkeltvis har vært mærket lige ned til søen. Folk, som har vært i nærheden under udbrudet, beretter, at udstrømningen fra fjeldet er varm. I bygden mener man, at udbrudene helst indtræffer foran ruskeveir fra vest. «Isflåmanden» (namnet på samme) skyder, og da får vi snart ruskeveier, siger bygdefolket.

Søndmørsposten 26. april 1897.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *