Meny Lukk

Flaum og skred i 1878

Fra Aalesund skrives i Aals. Bl. den 20de ds.: Meddelelser fra forskjellige Dele af Søndmøre gaa ud paa, at den nu i længere Tid herskende Skylregn har foraarsaget Oversvømmelser af Fladlandet langs Elvedragene paa mange Steder og derved afstedkommet adskillig Skade paa Mark og Smaaskov, ligesom mindre Broer og Klopper skulle være bortrevne paa nogle Steder paa Grund af Elvenes Opsvulmen. Om Jordskred og Stenskred berettes der ogsaa. Navnlig skal Jordskred have forsaarsaget megen Skade paa Engmark i et Brug i Vartdal i søndre Søndmøre.

Dagsposten (Trondheim) 24. september 1878

Artikkelen ’Reguleringen af vasdragene…’ (side 70 i Minne frå Vartdalsstranda 2023) nemner denne flaumen, som «efter opgivende» skal ha vore like stor som skadeflaumen i juli 1873.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *