Meny Lukk

Riksteatret på turné i oktober 1949

Veien Festøy-Vartdal var så smal at en kunne tro at den førte til saligheten og ikke til Ørsta. En hadde følelsen av at bilhjulene holdt på å skli ut på hver sin side. Og ikke en M [=møteplass] å se. Akkurat her møtte vi en bil. Med den vinglete tilhenger´n hadde vi ingen retrettmuligheter og Sunnmørsbilen måtet rygge langt og lenger enn langt før vi kom oss forbi. I mellomtiden hadde sjåføren overbevist oss om at han ikke var av dem som ønsket Riksteatret velkommen igjen.

Fergeleiet i Festøy kan heller ikke glemmes. Det bestod av 2 kraftige planker som ble lagt fra båten og opp på kaia. Lykkelig oppe med Jeepen kom turen til tilhenger´n. Vi spente en vaier mellom vognene og halte den opp. Mest spennende var det allikevel når vi skulle rygge ombord på disse plankene.

Rolf Falkenberg Smith: «Lykkelige dager på turné», 1973.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *